Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Λουκέτο σε 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και απώλεια 800.00 θέσεων εργασίας. Και τώρα τι κάνουμε;


Η μικρομεσαία επιχείρηση είναι προφανώς το μεγάλο θύμα της πρωτόγνωρης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που σηματοδοτείται από

       Μεγάλο δημόσιο έλλειμμα και χρέος

       Μείωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας

       Έλλειψη ταμειακής ρευστότητας σε τράπεζες και επιχειρήσεις

       Αβάσταχτο φορολογικό καθεστώς

      Γραφειοκρατία και διαφθορά

       Τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρωζώνη

       Οδυνηρή περικοπή μισθών και συντάξεων και

       Συνεπαγόμενη ισοπέδωση της αγοραστικής ικανότητας των  νοικοκυριών

Την κατάσταση αυτή επιδεινώνει ο συνεχιζόμενος φαύλος κύκλος των σκληρών υφεσιακών μέτρων, η αναπόφευκτη κατολίσθηση των δημόσιων εσόδων και η πλήρης ανυπαρξία προγράμματος ανάπτυξης και αύξησης της απασχόλησης.

Αποτέλεσμα: Λουκέτο σε 250.000 επιχειρήσεις και απώλεια 800.000 θέσεων εργασίας, την τελευταία 8ετία και …. το δράμα συνεχίζεται.





 
Παρά τις πολύ αρνητικές συνθήκες στο επιχειρηματικό περιβάλλον που δεν προβλέπεται να βελτιωθούν σύντομα, πολλοί μικρομεσαίοι επιχειρηματίες κατάφεραν, όχι μόνον να επιβιώσουν, αλλά και να κάνουν τις επιχειρήσεις τους επιτυχείς και κερδοφόρες.

Πώς; Επινοώντας και αξιοποιώντας καινοτόμες μεθόδους και καλές πρακτικές νοικοκυρεμένης διαχείρισης. Πολλές απ’ αυτές τις μεθόδους και καλές πρακτικές παρουσιάζονται στο βιβλίο του Νίκου Σκουλά, «Το Εγχειρίδιο του μικρού και μεσαίου Επιχειρηματία», και εξηγούνται κατά τρόπο απλό και κατανοητό.