Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ντροπή σύντροφοι..!!

Θλίβομαι και ντρέπομαι για τα φαινόμενα άθλιας πολιτικής συμπεριφοράς εκ μέρους μιας ευάριθμης ομάδας συμμετεχόντων στα χθεσινά Εγκαίνια της Έκθεσης «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου στην οποία κυριάρχησαν συνθήματα αποδοκιμασίας του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Απλά, δεν καλείς κάποιον στο σπίτι σου και αντί να τον σεβαστείς, έστω και αν διαφωνείς μαζί του, τον υβρίζεις και τον εμποδίζεις να δώσει το μήνυμα για το οποίο έχει προσκληθεί. Αυτό δεν είναι Δημοκρατία. Όχι μόνον δεν εκφράζει, το ήθος και τη συμπεριφορά αυτών που πρωτοστάτησαν στον Ανένδοτο, στους αγώνες του ΠΑΚ και στην ιστορική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, αλλά αντίθετα τα ευτελίζει.

Δεν υπερασπίζομαι τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τον οποίο έχω δημόσια διατυπώσει τη δυσφορία μου και την αντίθεσή μου από το 2007 (αμέσως μετά την απρεπή εμφάνισή του στο Ζάππειο) και έκτοτε συνεχώς. Υπερασπίζομαι όμως το δικαίωμά του και το δικαίωμα κάθε άλλου πολιτικού και πολίτη να τυγχάνει σεβασμού και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, ιδιαίτερα δε όταν είναι προσκεκλημένος.

Κατά τα άλλα, η εκδήλωση θα μπορούσε να είχε οργανωθεί καλύτερα για να μη δίνει την εντύπωση ότι είναι μια σύναξη «κολλητών». Κάποιοι δεν θα έπρεπε να είχαν προσκληθεί. Άλλοι, άσχετοι με αυτούς τους αγώνες, προσήλθαν για να φανούν και να προβληθούν με την απλόχερη βοήθεια των «μιντιακών» συγκροτημάτων. Συμβαίνουν αυτά, δυστυχώς.

Κρίμα, γιατί οι ασχήμιες που παρατηρήθηκαν, υποβάθμισαν τη σημασία της εξαιρετικής ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου που ήταν μεστή νοημάτων και μηνυμάτων για όλους. Παραμένει ζητούμενο να τα δούμε πραγματοποιούμενα.

Ελπίζω να μη σας έχω κουράσει με την ακατάσχετη ενασχόλησή μου μ’ αυτά τα σημαντικά αλλά άχαρα θέματα και υπόσχομαι να μην συνεχίσω.

Φιλικότατα

Νίκος Σκουλάς

(Ένας από κείνους που ήταν εκεί, μαζί με άλλους, όταν έπρεπε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου