Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Η τεκμηρίωση ανομιών χωρίς τη Νέμεση προσβάλλει βάναυσα τους έντιμους πολίτες που υποφέρουν


ΕΙΔΗΣΗ: 1,5  ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΦΥΓΑΔΕΥΣΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 5260 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, κατά την περίοδο της κρίσης με εμβάσματα στο εξωτερικό, όπως προέκυψε από έρευνα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Οι καημενούληδες, προφανώς κάνοντας αιματηρές οικονομίες, κατάφεραν να συγκεντρώσουν αυτό το ιλιγγιώδες ποσό. Πολλοί απ’ αυτούς γιατροί και εκπαιδευτικοί (φακελάκια, φροντιστήρια ή μίζες;;). Άλλοι από κληρονομιά του παππού τους;;

Για να είμαστε δίκαιοι, αν τα χρήματα αυτά τα κατέχουν νόμιμα και έχουν φορολογηθεί, δικαιούνται να τα εξαγάγουν νόμιμα. Είναι όμως ηθικό;;; Αυτό είναι θέμα προσωπικού συστήματος αξιών.

Σε κάθε περίπτωση, είναι  σκανδαλώδης πρόκληση και προσβολή για τους εκατοντάδες χιλιάδες έντιμους δημοσίους υπαλλήλους  των οποίων οι μισθοί έχουν περικοπεί και παρά ταύτα, αποκαρδιωμένοι αγωνίζονται να υπηρετήσουν τη χώρα και τους πολίτες σε ώρα δεινής κρίσης.

Είναι πρόκληση για τον παππούλη και τη γιαγιούλα που στερούνται τα φάρμακά τους. Είναι πρόκληση για τις οικογένειες που πεινούν και κρυώνουν και ταυτόχρονα καλούνται να πληρώσουν έκτακτους φόρους και ΕΝΦΙΑ. Είναι πρόκληση για τις εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους που αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους γιατί οι ελληνικές τράπεζες δεν προσφέρουν ρευστότητα.

Αυτές τις μέρες που γιορτάσαμε το έπος της πανεθνικής πατριωτικής υπέρβασης της 28ης Οκτωβρίου, δικαιούμαστε να αμφισβητήσουμε τον πατριωτισμό τους και, γιατί όχι, ΝΑ ΘΥΜΩΣΟΥΜΕ ή όπως λέμε στην Κρήτη, να ΜΑΝΙΣΟΜΕ (ο όρος δεν είναι βλαχιά. Προέρχεται από τον ομηρικό στίχο «Μῆνιν ἄειδε, θεά, Πηληϊάδεω Ἀχιλῆος οὐλομένην…»)

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Και, για να μην κατηγορηθώ ότι μόνο γκρινιάζω, θέλω να εξάρω την αγωνιώδη προσπάθεια δυο δημόσιων λειτουργών: του Γενικού Επιθεωρητή του ΣΕΕΔΔ Λέανδρου Ρακιντζή και του Ειδικού Γραμματέα Παρασκευά Νομικού που, δυστυχώς, μπορούν να τεκμηριώνουν σκάνδαλα αλλά δεν είναι Εισαγγελείς. Και ακόμα: παρ’ ότι διατηρώ μια διαχρονική αμφισβήτηση στο γένος των Μητσοτάκηδων, οφείλω να πω “μπράβο Κυριάκο”, με την ελπίδα ότι δεν θα παρεξηγηθώ από τους κεντροαριστερούς «συντρόφους». Αλλά κι’ αν παρεξηγηθώ… δεν πειράζει)


Η αποκάλυψη και η τεκμηρίωση αυτών των φαινομένων είναι βεβαίως ένα θετικό πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν αρκεί. Πρέπει να επεκταθεί επειγόντως, σε όλους τους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής.

 
Όλα αυτά έχουν κάποια αξία και θα ικανοποιηθεί, μερικώς έστω, το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών, αν οι εισαγγελείς και τα δικαστήρια, με την ανεπιφύλακτη στήριξη της εκτελεστικής και κοινοβουλευτικής εξουσίας, κινηθούν γρήγορα και αποφασιστικά για την επιβολή κυρώσεων εκεί που διαπιστώνονται αδικήματα.

Αν δεν τιμωρηθούν οι μεγάλοι υπαίτιοι φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής, υπεξαίρεση ΦΠΑ, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, παρανόμως πλουτήσαντες δημόσιοι λειτουργοί, παράκτιες εταιρίες για την απόκρυψη μίζας από εξοπλιστικά, Ζήμενς και άλλες δημόσιες προμήθειες, λίστα Λαγκάρντ, κ.λπ., αντί να αποτρέπεται η διαφθορά, ενθαρρύνεται και ένοχοι αποθρασύνονται μέχρι σημείου να μας χλευάζουν.
Διαφορετικά, η τεκμηρίωση ανομιών χωρίς τη Νέμεση προσβάλλει βάναυσα τους έντιμους  πολίτες που στενάζουν κάτω από τα απάνθρωπα μέτρα λιτότητας στη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση της χώρας, μετά τη ναζιστική κατοχή..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου