Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Σεισμός πολλών Ρίχτερ εξ αιτίας του Ρίχτερ!!!


Δεν μας δίχασαν στην ναζιστική κατοχή, … θα μας διχάσουν τώρα;;;

 

Γερμανός νεοναζιστής συγγραφέας ανακηρύσσεται επίτιμος διδάκτωρ  του Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ ασεβεί κατά των ηρωικών υπερασπιστών της  Μάχης της Κρήτης και των θυμάτων της Ναζιστικής  θηριωδίας  και υμνεί τους Ναζί κατακτητές.

Αγαπητοί φίλοι.

Συγχωρήστε με αλλά δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός ούτε ήπιος στις εκφράσεις μου, έχοντας βιώσει τη Ναζιστική κτηνωδία, όταν παιδί έντεκα χρονών έζησα το ολοκαύτωμα του χωριού μου και την εν ψυχρώ εκτέλεση γυναικόπαιδων και μαζί με χιλιάδες Έλληνες δοκίμασα τη δυστυχία της προσφυγιάς.

Πώς τολμούν οι νεογραικύλοι να μας προκαλούν με τέτοιο αισχρό τρόπο;; Είναι και αυτό ένα αδιάψευστο δείγμα της κατάντιας στην οποία έχουμε περιέλθει.

Άρχισε και αυτό, δυστυχώς, να γίνεται πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης σαν τάχα οι μεν να είναι πιο πατριώτες από τους δε. Ντροπή κι’ αυτό όταν η εθνική ομοψυχία είναι προϋπόθεση για την επιβίωσή μας.

Μαθαίνω επίσης ότι κάποιος Υπουργός Παιδείας πέρασε νομοθεσία που επιτρέπει στις σχολές αλλά και στα τμήματα Πανεπιστημίων να κάνουν τόσο μεγάλης σημασίας αναγνωρίσεις, παρακάμπτοντας τη Σύγκλητο.

Πληροφορούμαι  ότι, με πρωτοβουλία ενός, μη Κρητός, καθηγητή ονόματι Στεργίου και, εν αγνοία του ΠρΠου πήγε η Κρητική Λεβεντιά;ύτανη Ευριπίδη Στεφάνου και της Συγκλήτου, πέρασε στα μουλωχτά η αναγόρευση του Γερμανού «ιστορικού;;»  Χάινζ Ρίχτερ, αν και εκείνος δεν αποδέχεται τη σημασία της «Μάχη της Κρήτης» για την εξέλιξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ασκεί σκληρή κριτική στο αντάρτικο, εκθειάζοντας την ίδια στιγμή τους ναζί «ιππότες».

Ο
Richter, σε βιβλίο του για την Μάχη της Κρήτης, χαρακτηρίζει τη σημασία της «στρατιωτικό μύθο». Ξεπερνάει δηλαδή, σε ναζιστικό φρόνημα, ακόμα και τον Αδόλφο Χίτλερ ο οποίος αναγνώρισε τη σημασία της Μάχης της Κρήτης για την έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Επιπλέον, στο βιβλίο που τιτλοφορείται « Operation Merkur: Die Eroberung der Insel Kreta im Mai 1941», που σημαίνει «Επιχείρηση Ερμής: η κατάκτηση της νήσου Κρήτης τον Μάιο του 1941», επικρίνει τον αντιστασιακό αγώνα ενάντια στον κατακτητή χαρακτηρίζοντας τον ως «μη έντιμο, βρώμικο και κτηνώδη», την ίδια στιγμή που αναγνωρίζει τους ναζί αλεξιπτωτιστές ως «ιδεολόγους ιππότες».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου