Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ: Δυο λέξεις με σημασία για την Ελλάδα της κρίσης.

Επ’ ευκαιρία του Συνεδρίου…Δυο πολύ βαριές λέξεις στις οποίες, με πράξεις και όχι με λόγια, οφείλουμε να δώσουμε ουσία και περιεχόμενο με δεδομένο ότι η χώρα βρίσκεται ακόμα στο χείλος της καταστροφής.
Γι αυτό συντρόφισσες και σύντροφοι (
άλλες δυο βαριές λέξεις αυτές),

*ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ πρέπει να σημαίνει: Όχι πρακτικές του κακού παρελθόντος μας με ομαδοποιήσεις «παραγόντων» που, με ορθό μεν πολιτικό λόγο, αλλά και με  διάφορα τερτίπια επιχειρούν να χειραγωγήσουν τους, καθώς νομίζουν, κομματικούς υπηκόους. Κοντολογίς, Δημοκρατία σε όλα, από τη βάση προς τα πάνω.
*ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ πρέπει να σημαίνει: Όχι συγκολλήσεις προσώπων και ομάδων στην «κορυφή» με προσυμφωνημένες κρυφές ατζέντες και στόχο να ρίξουμε τους άλλους για την καρέκλα. Ο δημοκρατικός προοδευτικός κόσμος δεν τα δέχεται πια αυτά και αντιδρά. Ας το κατανοήσουμε: Από τις ως τώρα πολιτικές συμπεριφορές μας, έχουμε δημιουργήσει σοβαρό έλλειμμα αξιοπιστίας και αν δεν αλλάξουμε ριζικά, δεν θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε και πολύ λιγότερο να εμπνεύσουμε τους πικραμένους και απογοητευμένους πολίτες.
* Μακάρι να κάνουν το ίδιο όλες οι πολιτικές παρατάξεις

Κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και, χωρίς προσωπικά κίνητρα να συμβάλλουμε στη σωτηρία της χώρας.

Λόγοι ανώτεροι της θέλησής μου, δεν μου επέτρεψαν να συμμετέχω στο Συνέδριο πράγμα που πολύ με λύπησε. Βλέπω στην τηλεόραση, πολλούς συντρόφους που πικράθηκαν και απενεργοποιήθηκαν και τώρα δράττονται της τελευταίας αυτής ευκαιρίας με την ελπίδα να μπορέσουν να βοηθήσουν.

Βλέπω όμως και αρκετούς άλλους που πίκραναν και συνεχίζουν να πικραίνουν με την πολιτική τους συμπεριφορά. Δεν έχει νόημα να ολισθήσουμε σε ονοματολογία. Αυτό δεν βοηθά. Γνωρίζουμε όλοι και γνωρίζουν και οι ίδιοι. Ας προσπαθήσουν να φερθούν πατριωτικά φροντίζοντας να μην προκαλούν.

Υπάρχουν όμως και πολλοί από μας που έχουν φθαρεί καθώς διαχειρίστηκαν εξουσία. Είμαι ένας απ’ αυτούς. Είτε φταίμε είτε όχι, (οι νέοι δεν γνωρίζουν «τις πταίει») ας φερθούμε πατριωτικά και δημοκρατικά, κάνοντας διακριτικά στην άκρη όσο κι αν αυτό μας πληγώνει. Αν μάλιστα βρούμε το θάρρος να συμπαρασταθούμε στους νέους, άφθαρτους και ικανούς που θα μας αντικαταστήσουν, ακόμα καλύτερα. «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο».

Επαναλαμβάνω τη ρήση του μεγάλου Έλληνα Ελευθερίου Βενιζέλου: «Υπεράνω των συμφερόντων των κομμάτων και των πολιτών, ίσταται πάντοτε το συμφέρον της

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου