Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

ΟΧΙ ΨΗΦΟ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΟΧΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ


Οι κρυστάλλινα καθαρές θέσεις του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρεξήγησης, πολλώ μάλλον διαστρέβλωσης από υποψηφίους επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή και των εκλογικών επιτελείων τους.
«Η συμμετοχή στη διαδικασία ανάδειξης του επικεφαλής της παράταξης του Προοδευτικού Δημοκρατικού πολιτικού χώρου, είναι συνειδητή πολιτική πράξη. Αποτελεί προϊόν ελεύθερης βούλησης κάθε πολίτη που εμπνέεται από τις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, του πολιτικού φιλελευθερισμού και της πολιτικής οικολογίας και αγωνίζεται για την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι πολίτες που θα λάβουν μέρος σε αυτήν τη διαδικασία, αποτελούν και την ενεργό κοινωνική βάση του νέου φορέα. Με βάση τους κανόνες της διαφάνειας αφενός και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων αφετέρου, ο κατάλογος των πολιτών που θα ψηφίσουν, συνιστά και το πρώτο μητρώο μελών και φίλων της παράταξης.
 Είναι προφανές ότι, δεν συνάδει, τόσο με τις αρχές και τις αξίες μας, όσο και με τη σημασία του εγχειρήματος, η υιοθέτηση της δυνατότητας για ψήφο μιας χρήσης, από πολίτες, που εκ προοιμίου δηλώνουν πως θέλουν να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία, αλλά δεν ενδιαφέρονται να έχουν οποιαδήποτε περαιτέρω συμμετοχή στις διαδικασίες ανασυγκρότησης της παράταξης.
 Η σχέση κάθε πολίτη με έναν πολιτικό φορέα, διαμορφώνεται και κρίνεται καθημερινά στην πράξη και η σχέση αυτή καθορίζεται από τις επιλογές του κάθε πολίτη και μόνο. 
Για το λόγο αυτό και δεν συμφωνούμε με τη δημιουργία διακριτού καταλόγου που θα παραμείνει «κρυφός» και θα καταστραφεί εντός δύο μηνών, για εκείνους που επιθυμούν να έχουν ισότιμη ψήφο την ημέρα της εκλογής, αλλά από την επόμενη κιόλας ημέρα εξαφανίζονται.
 
Πολύ περισσότερο, γιατί απευθυνόμαστε σε προοδευτικούς πολίτες και όχι σε ευκαιριακούς ψηφοφόρους που αρνούνται να συμπεριληφθούν στην ενεργό κοινωνική βάση του νέου φορέα.
 Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, καλεί τα Μέλη και τους Φίλους του, με την  ενεργό συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία, να εγγυηθούν την αξιοπιστία του εγχειρήματος συνολικά αλλά και την πορεία της παράταξης, και να συμβάλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση ενός πραγματικού προοδευτικού φορέα, ικανού να επανακτήσει την ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Ενός φορέα που σέβεται την αυτονομία και την αξιοπρέπεια κάθε προσώπου, κόμματος ή κίνησης που συμμετέχει σε αυτόν και αξιοποιεί ως συγκριτικό του πλεονέκτημα τον πλούτο των ιδεών και τους αγώνες όλων, στην πορεία προς το μέλλον.
Ενός φορέα, ικανού να προωθήσει τη διαμόρφωση μιας συμμαχίας κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα προτείνει στην Ελληνική κοινωνία και θα μπορεί να προωθήσει μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου. Οραματική και μαζί ρεαλιστική και αξιόπιστη. Μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική - όποιο χρώμα και αν έχει αυτή.
Ιδιαιτέρως σήμερα, που οι Έλληνες και η χώρα, ταλανίζονται από τις αδιέξοδες πολιτικές της δεξιάς συντήρησης και της εθνικολαϊκιστικής κυβερνητικής συμμαχίας.
Ο αυτοπροσδιορισμός και η αυτονομία της προοδευτικής παράταξης, αποτελούν την εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση τόσο για την αυτονομία της πολιτικής, όσο και για το αξιόμαχο της προοδευτικής παράταξης». 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου