Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Γιατί έκλεισε το MEGA;


TO MEGA Channel, ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ, ΗΤΑΝ ΘΝΗΣΙΓΕΝΕΣ και να γιατί!!

Η χώρα μας έφτασε και παραμένει στο χείλος του οικονομικού γκρεμού, με τεράστιο και μη βιώσιμο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, εξ αιτίας της ανεύθυνης και σπάταλης δημοσιονομικής πολιτικής και πρακτικής, με δισεκατομμύρια Ευρώ σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια ευνοούμενων μεγάλων επιχειρήσεων,  πολιτικών κομμάτων και, βεβαίως, μιντιακών συγκροτημάτων
Αυτά είναι λίγο – πολύ γνωστά σε όλους μας. Δεν είναι όμως ευρέως γνωστή στον λαό που υποφέρει, όλη η αλήθεια για το πώς προέκυψαν αυτά τα προβλήματα, την οποία συγκαλύπτουν εκείνοι που τα προκάλεσαν.

Γι αυτό, όσοι εξ ημών γνωρίζουμε μέρος έστω αυτής της αλήθειας, οφείλουμε να την καταθέσουμε, αν και κάπως αργά, και ίσως αποφύγουμε παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον. Το οφείλουμε, ως καλοί πολίτες, στην κοινωνία και στον λαό που πληρώνει τα σπασμένα.
Μια τέτοια αλήθεια καταθέτω σήμερα στους πρώην συναδέλφους μου, με την ελπίδα να φωτίσω μια θλιβερή σελίδα της πρόσφατης ιστορίας που έγινε τώρα επίκαιρη με το κλείσιμο του MEGA Channel και την ανεργία 420 οικογενειών.

Το καλοκαίρι του 1989 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προσέφερε μια μοναδική άδεια ιδιωτικής τηλεόρασης στους πέντε μεγάλους εκδότες της εποχής (σε ίσα μερίδια μετοχών 20% στον καθένα) με την παράλληλη υπόσχεση ότι δεν θα δοθεί δεύτερη άδεια σε κανέναν – μια όντως συμφέρουσα προσφορά.
Έλα όμως που, πριν ο αλέκτωρ λαλήσει, και ενώ ετοιμάζαμε την έναρξη της  λειτουργίας του MEGA, ο Μητσοτάκης αθέτησε την υπόσχεσή του δίνοντας, πίσω από την πλάτη τους,  μια ολόκληρη δεύτερη άδεια στον Μίνωα Κυριακού (το 100% των μετοχών). Ο ΑΝΤ1 εξέπεμψε λίγες μέρες μετά το MEGA που δεν θα ήταν πλέον μονοπώλιο.

Όπως ήταν κατανοητό, το θεώρησαν αυτό “
casus belli” και το επικοινώνησαν ευθέως στον Μητσοτάκη κηρύσσοντάς του μεθοδικό και ανηλεή πόλεμο.

Οι πέντε μεγαλοεκδότες δεν είχαν πλέον κίνητρο να είναι μέτοχοι σε ένα κανάλι κατά ένα πέμπτο έκαστος και άρχισαν τις μεθοδεύσεις για να αποκτήσουν ο καθένας το δικό του κανάλι, πράγμα που επετεύχθη στις πλείστες περιπτώσεις. Το MEGA δεν το χρειάζονταν πια.
Το χρησιμοποίησαν λοιπόν, όσο υπήρχε, για δικούς τους σκοπούς.
Όπερ έδει δείξαι. Τώρα, όλοι γνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου