Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι δεκαετίες μπροστά από τους άλλους παράγοντες του σημερινού πολιτικού μας συστήματος. Οραματικός, έντιμος, αξιοπρεπής, ανιδιοτελής και δεν διστάζει να αυτοθυσιαστεί για την πατρίδα και τη δημοκρατία. Μοναδική του έγνοια, η ουσιαστική συμμετοχή του πολίτη στα κοινά, η εθνική και πολιτική ενότητα και συμπόρευση για το συμφέρον της χώρας, μακριά από φανατισμούς και ιδιοτέλειες. Πάντα συνεπής στις αρχές και τις αξίες του με λόγο και πράξη.

Ως ομόφωνα εκλεγόμενος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, χρόνια τώρα, εργάζεται άοκνα  και πειστικά για την ειρήνη και τους θεσμούς της και έχει κερδίσει τον παγκόσμιο θαυμασμό.

Στην Ελλάδα όμως δεν τον εκτιμούμε όσο αξίζει, Υποθέτω, γιατί μας βολεύει καλύτερα ο λαϊκισμός, η χειραγώγηση, οι υποσχέσεις που δεν τηρούνται και ο διχαστικός λόγος.

Έχουμε εκλάβει την πολιτική και ανθρώπινη ευγένειά του ως αδυναμία. Μας το έλεγε και ο μεγάλος Ανδρέας Παπανδρέου: « Ο Ελληνικός λαός συγχωρεί τα πάντα, εκτός από ένα: Την αδυναμία ή αυτό που εκλαμβάνει ως αδυναμία» Του το έχω αναφέρει πολλές φορές αλλά, προφανώς, ο Γιώργος δεν κάνει εκπτώσεις στις αρχές του.

Η ιστορία θα τον δικαιώσει, τότε όμως ίσως είναι πολύ αργά για μας.

Θα τον ήθελα πάντως ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΠΙΟ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟ, ΠΙΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΑΚΟ, εκεί που οι εξελίξεις και οι βλαβερές πολιτικές συμπεριφορές και εκτροπές των άλλων, το επιβάλλουν. Είμαι κι εγώ ένας πολίτης και δικαιούμαι αλλά και υποχρεούμαι να εκφράζω τη γνώμη μου. Και αυτό κάνω χωρίς να προσδοκώ αντίδωρο.

Η παρακάτω δήλωση του Προέδρου Γιώργου, τα λέει όλα.

ΔΗΛΩΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2019

«Υπήρξα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της κυβέρνησής του σε μια από τις δυσκολότερες ιστορικά περιόδους της χώρας μας, όταν η Προοδευτική Παράταξη πάλευε με όλες της τις δυνάμεις της να διασώσει τον τόπο, την ώρα που όλοι οι άλλοι λυσσαλέα πολεμούσαν το έργο μας.

 Η τότε αντιπολίτευση, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αντί να συμβάλουν, όπως επέβαλλε το πατριωτικό καθήκον στη διάσωση της χώρας, αφοσιώθηκαν σε ανεύθυνους λαϊκισμούς και στη ρητορική του μίσους.

Έχουν ιστορική ευθύνη για αυτή τους την στάση.

Έφτασαν να συμμαχήσουν σε κινητοποιήσεις που ζητούσαν να καεί η Βουλή, προκειμένου να κερδίσουν με κάθε τρόπο τις εκλογές. Όλα για την νομή της εξουσίας.

Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν να αλλάξουν την πορεία της χώρας, να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές ώστε οι πολίτες να μην ξαναζήσουν παρόμοιες κρίσεις. Αυτές οι επιλογές τους άφησαν πληγές στην πολιτική ζωή της χώρας.

Θεωρώ ιστορική μου υποχρέωση και πολιτική μου ευθύνη, απέναντι στην ιστορία και την παράταξή μας, την Προοδευτική Παράταξη, να συμβάλλω στην ανασυγκρότησή της, στη διατήρηση της πολιτικής της αυτονομίας και στην εκ νέου ανάδειξή της σε μια ισχυρή, πρωταγωνιστική προοδευτική δύναμη απέναντι στη συντήρηση – είτε αυτή έχει δεξιό είτε αριστερό μανδύα.

Να συμβάλω στη δημιουργία μιας παράταξης που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην έξοδο από την κρίση, με ριζικές αλλαγές για να εξασφαλιστεί η πρόοδός της χώρας, ένα βιώσιμο μέλλον για τον Ελληνικό λαό.

Η αναγέννηση της Προοδευτικής Παράταξης, είναι μια υπόθεση που πρέπει να πάρουν στα χέρια τους οι προοδευτικοί πολίτες, να αποστρέψουν το βλέμμα τους από τα επίπλαστα διλήμματα και να δώσουν οι ίδιοι απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους ίδιους τους πολίτες και τη χώρα, να δώσουμε όλοι μαζί απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών.
Αυτή η προσπάθεια, θα είναι μακρά και επίπονη.
Και δεν αφορά τις κάθε φορά ανάγκες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη χώρα και τους Έλληνες.
Για τους σκοπούς αυτούς εργαζόμαστε όλοι στο ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, όπως και μέσα από τη συμμετοχή μας στο Κίνημα Αλλαγής.
Θέλω να γίνει σε όλους σαφές πως,

Δεν με αφορά καμία άθλια φιλολογία, μεθόδευση ή εργαλειοποίηση, που εντάσσεται στο δυσάρεστο κλίμα των ημερών, του ευτελισμού της πολιτικής και της Δημοκρατίας, του κυνισμού και των τυχοδιωκτικών επιδιώξεων, που υπηρετούν ιδιοτελείς μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου