Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Τούρκικες σειρές, κέρδη Καναλαρχών και Εθνική συνείδηση


Αρνούμαι να ενισχύω την τουρκική προπαγάνδα εναντίον της πατρίδας μου χρηματοδοτώντας τις τουρκικές σειρές που προβάλλονται στα ελληνικά κανάλια.

Δεν υπάρχει πια Έλληνας που αγνοεί ότι η Τουρκία, υπό τον αδίστακτο «σουλτάνο» Ερντογάν, έχει καταστεί ο ταραχοποιός της περιοχής δυναμιτίζοντας συνειδητά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Κυρίως όμως, κατά την πάγια και συνεπή στρατηγική της, απροκάλυπτα και ιδιαίτερα προκλητικά επιβουλεύεται την κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εδαφική μας ακεραιότητα κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου και ιστορικά κατοχυρωμένων συνθηκών.

Δεν προτείνω να μιμηθούμε την τυχοδιωκτική και άκρως επικίνδυνη τακτική των γειτόνων μας. Οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας και οι Ένοπλες Δυνάμεις, με σύνεση, ψυχραιμία και ενιαία εθνική γραμμή διαχειρίζονται την κατάσταση, έτοιμες να αποτρέψουν οποιαδήποτε απειλή. Στα δύσκολα είμαστε μαζί. Επιζητούμε καλή γειτονία με αμοιβαίο σεβασμό αλλά δεν τρομοκρατούμαστε και είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα δίκαιά μας

Βρίσκω όμως ακατανόητη την εμμονή ορισμένων ιδιοκτητών ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών να συνεχίζουν να φιλοξενούν τουρκικές τηλεοπτικές σειρές ενισχύοντας έτσι την τουρκική προπαγάνδα με τα τερατώδη «καθ’ υπαγόρευσιν» ψεύδη που έχουν σκοπό να πλήξουν τη χώρα μας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Τόσο πολύ έχουν ανάγκη τα διαφημιστικά έσοδα ώστε αγνοούν την πατριωτική τους συνείδηση; (αν βέβαια την διαθέτουν…).

Ως ένας Έλληνας πολίτης και τίποτε παραπάνω, κάνω έκκληση σ’ αυτούς τους καναλάρχες  να αποσύρουν τις τουρκοσειρές  και τους ενημερώνω ότι, αν δεν το κάνουν αμέσως, θα κατεβάσω τον διακόπτη του καναλιού τους μέχρι να το πράξουν. Ταυτόχρονα, ενημερώνω τις εταιρίες που διαφημίζουν σ’ αυτές τις σειρές, ότι αρνούμαι να αγοράσω τα προϊόντα τους και καλώ όλους τους φίλους μου να πράξουν το ίδιο μέχρι να συμμορφωθούν αυτές οι εταιρίες. Είναι εξάλλου η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν.

Για να είμαστε δίκαιοι, μετά τις μαζικές αντιδράσεις Ελλήνων πολιτών -  καταναλωτών, πολλές απ’ αυτές τις σειρές δεν ανανεώθηκαν μετά τη λήξη τους ή διακόπηκαν. Υπάρχουν όμως κάποιες (π.χ. Elif, Γιατρός) που εισβάλλουν στα σπίτια μας επιβάλλοντας την τουρκική γλώσσα και τον «τουρκικό πολιτισμό». Μήπως για να μας προετοιμάσουν να υποδεχτούμε τουρίστες στην «Οθωμανική Κρήτη» όπως υποστηρίζουν; Υπάρχουν όρια τα οποία έχουν προ πολλού υπερβεί αλλά όχι προς Θεού και με την ανοχή μας.

Θα διευκολυνθούμε να εντοπίσουμε τις επίμαχες σειρές, τα κανάλια που τις παρουσιάζουν καθώς και τις εταιρίες και τα προϊόντα που διαφημίζουν, αν επισκεφτούμε τον παρακάτω σύνδεσμο (link)

Τη σπουδαία αυτή εργασία πραγματοποίησε μια Ομάδα της INTERNATIONAL HELLENIC ASSOSIATION και Έλληνες Καθηγητές με συντονιστή τον εξαίρετο επιστήμονα κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΟΥΜΑΚΗ τον οποίο και ευχαριστώ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου