Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Η υποκρισία της «καθώς πρέπει» κοινωνίας και τα τέρατα που υποθάλπει.

 «ΒΙΟΣ ΒΙΑΣ»ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑ, ΜΙΑΣ ΦΩΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΚΕΡΑΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η «ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ» ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΑΛΛΑ ΑΝΕΧΟΤΑΝ ΚΑΙ ΣΙΩΠΟΥΣΕ.

Το βιβλίο γράφτηκε πριν από τρία χρόνια αλλά μόλις πολύ πρόσφατα κυκλοφόρησε (για κατανοητούς λόγους) τώρα που το κλίμα άλλαξε, μετά τις  γεναίες αποκαλύψεις λίγων θυμάτων και την όψιμη δημοσιότητα στα κανάλια και στα κοινωνικά δίκτυα.
Την γνώρισα επαγγελματικά, εξ αποστάσεως, πριν από πολλά χρόνια, χωρίς να έχουμε ποτέ συναντηθεί ως σήμερα. Έτσι ήταν και τότε και  παραμένει και ως σήμερα με το όποιο προσωπικό κόστος αυτό συνεπάγεται. (Στην Κρήτη, μια γυναίκα σαν τη Δήμητρα χαρακτηρίζεται «Παληκαρού»). Στο βιβλίο αποδίδεται η ΑΛΗΘΕΙΑ με θάρρος, αξιοπρέπεια και κατάθεση ψυχής.ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ.  

Σύνοψη του βιβλίου «ΒΙΟΣ ΒΙΑΣ»


«Ξύπνησα ξημερώματα «δαρμένη» από τα ίδια παράξενα όνειρα! Κουκουλώθηκα με το πάπλωμα! Να κρυφτώ! Να ξεφύγω! Από τα όνειρα; Ή από την πραγματικότητα; Έσφιξα τα δόντια! Έπρεπε να τελειώνω με το χρόνιο παραμύθιασμα! Με λίγα λόγια, απαίτησα από τον εαυτό μου να δώσει τίτλο στη μέχρι τώρα ζωή μου! Στον Βίο μου... «τι βίο έχω ζήσει μέχρι τώρα;» «ΒΙΑΣ», ούρλιαξε εκείνη η φωνή μέσα μου που συνεχώς τη διατάζω να βγάλει τον σκασμό!
 ΒΙΟΣ ΒΙΑΣ! Ναι! Έτσι είναι! Ένα τσεκούρι, ένα μαχαίρι ή μια μονοκοντυλιά, κι ο ΒΙΟΣ γίνεται ΒΙΑΣ!

Ξεκίνησα το γράψιμο... Εδώ μέσα είμαι σε αυτές τις γραμμές, σε αυτές τις σελίδες... Ένας σύνθετος άνθρωπος που σπάει εύκολα αλλά και τα σπάει εύκολα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου