Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα


Από τον Νίκο Σκουλά, Ενεργό Πολίτη

Κύριε Πρωθυπουργέ, Βρες, επί τέλους, το θάρρος να συγκρουστείς, όχι πια με τους Ευρωπαίους, αλλά με τους «δικούς σου».

«ΟΧΙ Λαφαζάνη στη συμφωνία, προετοιμασία και για εθνικό νόμισμα»
(Δείτε εδώ ολόκληρο το άρθρο)

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500010875

Αυτή την ύστατη ιστορική ώρα, στο παρά ένα μιας νέα εθνικής τραγωδίας που η οικονομία και η κοινωνία καταρρέει και το έθνος καταστρέφεται, δείξε γενναιότητα. Σπάσε τα δεσμά σου από τους μοιραίους, ανεύθυνους και επικίνδυνους ανθρώπους που σε κρατούν όμηρο.

Μη φοβηθείς. Όλος ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος και οι πολίτες είναι μαζί σου.

Δεν είναι αθώοι οι Ευρωπαίοι που εκμεταλλεύονται την κρίση (την οποία, πάντως, εμείς δημιουργήσαμε) για να εξυπηρετήσουν τα κακώς εννοούμενα εθνικά τους συμφέροντα αλλά ούτε και τα διεθνή χρηματοπιστωτικά συγκροτήματα που αναίσχυντα αυξάνουν τον πλούτο τους πάνω στη δυστυχία του ανυπεράσπιστου Έλληνα εργαζόμενου, συνταξιούχου και μικρομεσαίου επιχειρηματία.

Πιστεύω στον πατριωτισμό σου και στις καλές σου προθέσεις και συμμερίζομαι την αγωνία σου. Σήμερα το πρωί, σε είδα στην τηλεόραση με τον έρπητα στο χείλος σου, αδιάψευστο σύμπτωμα της μεγάλης αγωνίας που σε βαραίνει.
Το 2010, είδα το ίδιο στον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Δυστυχώς όμως ήταν ολομόναχος στον τιτάνιο αγώνα που ανέλαβε. Κανείς δεν βοήθησε. Ούτε εσύ. Αντίθετα, πετροβολήθηκε και χλευάστηκε. Εσύ όμως είσαι τυχερός. Έχεις μαζί σου το 90% του ελληνικού λαού που ενωμένος στηρίζει την εθνική προσπάθεια. Μη σπαταλήσεις αυτό το κεφάλαιο.

Θεωρείς, προφανώς, ότι  υπάρχει ένα εσωτερικό αδιέξοδο εντός του κυβερνώντος κόμματος, με την «αριστερή» συνιστώσα να αντιδρά λυσσαλέα σε κάθε θετική πρωτοβουλία σου. «Δια τον φόβον» ανατροπής σου εκ των έσω, σπαταλήθηκαν πέντε μήνες σε άγονες «διαπραγματεύσεις» - παρωδία, που υπονόμευσαν την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά μας. Για τον ίδιο λόγο, απέσυρες τη διαπραγματευτική ομάδα και κήρυξες το θολό και παραπλανητικό δημοψήφισμα, που έδωσε λάθος μήνυμα στους Ευρωπαίους και επιχειρήματα στους «σκληρούς» που μας θέλουν εκτός Ευρωζώνης.

Η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ήταν ένα πολύ θετικό βήμα (αν και με ασυγχώρητα μεγάλη καθυστέρηση) επιβεβαίωσε και σφυρηλάτησε την πατριωτικό μέτωπο στην προσπάθεια της εθνικής διαπραγμάτευσης για το Ευρώ και την Ελλάδα εντός Ευρώπης.
Μην αφήσεις την ευκαιρία να πάει χαμένη. Τόλμησε. Ξεφορτώσου αυτούς τους αυτό-αποκαλούμενους αριστερούς που δεν είναι. Αν αριστερός σημαίνει προοδευτικός, αυτοί βρίσκονται στο υπερσυντηρητικό άκρο. Ανεύθυνοι και επικίνδυνοι. Κολλημένοι στις ιδεοληψίες και τις εμμονές τους και ίσως στην προσωπική τους βόλεψη και στη νομή της εξουσίας.

Δεν τους χρειάζεσαι. Κάνουν κακό σε σένα, στο κόμμα σου και στην Ελλάδα. Έχεις μαζί σου ολόκληρο το ελληνικό έθνος.

Μην ξεχνάς: Θα δώσεις λόγο, στην ιστορία, στον ελληνικό λαό και στη συνείδησή σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου