Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Πότε θα πάψουμε να βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας;;

Είδηση: «Την αθώωση του Γερμανού ιστορικού Χάινζ Ρίχτερ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου».
 
Φιλοναζί υπήρχαν και υπάρχουν τώρα στη χώρα μας και τους ξέρουμε, αλλά απείρως  περισσότεροι στη Γερμανία. Αυτό είναι ένα γεγονός και, βεβαίως, είναι πρόβλημα, αλλά δεν είναι το μείζον πρόβλημα.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι το είναι το δικό μας βαρύ ατόπημα (που ισοδυναμεί με εθνική προδοσία, είναι ότι ένα Κρητικό Πανεπιστήμιο τον ανακήρυξε ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ.

Το δικαστήριο, ασκώντας τον θεσμικό του ρόλο, με δικονομικά και συνταγματικά κριτήρια, τον κήρυξε αθώο.

Σύμφωνα με την απόφαση, που αναγνώσθηκε προφορικά, το δικαστήριο κρίνει ως αντισυνταγματικό το άρθρο του αντιρατσιστικού νόμου, με το οποίο παραπέμφθηκε ο Ρίχτερ και αρνείται να το εφαρμόσει ως έχει το δικαίωμα. 

Η απόφαση, με τον τρόπο που διατυπώνεται ανοίγει τον δρόμο για συνολική αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου και συγκεκριμένα του σκέλους του επίμαχου νόμου που παραπέμπει σε γενοκτονίες και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή των Ελλήνων. (σ.σ. πρόκειται για το άρθρο 2 του νόμου 4285/14 με το οποίο αντικαταστάθηκε το άρθρο 2 του προηγούμενου αντιρατσιστικού νόμου 927/1979). 

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της έδρας Ιωάννης Καργόπουλος, «το συγκεκριμένο άρθρο κρίνεται αντίθετο με το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό δίκαιο και ως εκ τούτου ανίσχυρο και ανεφάρμοστο». 

Εμείς όμως, οι πνευματικοί μας ταγοί, «η αφρόκρεμα της διανόησης», το Πανεπιστήμιό μας, τι είχαμε στον νου μας, με ποια κριτήρια, με ποιες αξίες, αντί να τον χλευάσουμε όπως του αξίζει, τον επιβραβεύσαμε κιόλας και «κατόπιν εορτής», εμείς οι πολίτες, προσφύγαμε στα δικαστήρια;;;.

Υπενθυμίζω την πρώτη μου αντίδραση στην, προ έτους, ανάρτησή μου: 
 

"Ντροπή σας ψευτοδιανοούμενοι!!!

ΑΛΛΟ ελευθερία έκφρασης και ΑΛΛΟ να ανακηρύσσεται ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ένας κατάπτυστος Νεοναζί «ιστορικός;;;». που απαξιώνει και καθυβρίζει την επική Εθνική Αντίσταση και τα θύματα της βάρβαρης Γερμανικής Κατοχής.

Διάφοροι Έλληνες πανεπιστημιακοί έσπευσαν να προστρέξουν στην υποστήριξη του Νεοναζί Ρίχτερ που δικάζεται αυτές τις μέρες για τα ψεύδη του σε σχέση με τις θηριωδίες των Ναζί στην Κατοχή και την Εθνική Αντίσταση στην Κρήτη, επικαλούμενοι το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης.
Έχουμε και εμείς το δικαίωμα να τον παραδώσουμε στη χλεύη που του αξίζει.
Παραπλανούν όμως με χυδαίο τρόπο οι ψευτοδιανοούμενοι, μεταθέτοντας τη συζήτηση από το δικό τους προδοτικό ατόπημα να ανακηρύξουν αυτόν τον αγύρτη Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου