Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

“ΕΝΟΧΟΣ ΕΝΟΧΟΝ ΟΥ ΠΟΙΕΙ” αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΘΩΩΝΕΙ


 
Η συνάντηση κορυφής Donald Trump και Vladimir Putin στο Elsinki, μυστική,
με μόνους μάρτυρες τους διερμηνείς,  κυριάρχησε στα μέσα ενημέρωσης μονοπωλώντας το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Δεν φαίνεται να συμφώνησαν σε λύσεις για κανένα από τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα τα οποία οι ίδιοι δημιούργησαν συγκρουόμενοι για την εξυπηρέτηση των εκατέρωθεν γεωστρατηγικών συμφερόντων (Συρία, Υεμένη, Κύπρος, Παλαιστίνη, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, άλλες περιφερειακές συγκρούσεις Νότια Αμερική, προσφυγιά, ανισότητες, πείνα, κ.λπ.
Συμφώνησαν όμως πλήρως στο ότι δεν υπήρξε μεταξύ τους συμπαιγνία για την ανάμειξη των Ρωσικών Υπηρεσιών στην αλλοίωση της εκλογικής διαδικασίας στις ΗΠΑ υπέρ του Τραμπ και κατά της Κλίντον για την οποία κατηγορούνται ευθέως και οι δύο. Αυτός ήταν εξάλλου και ο κύριος σκοπός της συνάντησης. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι όλος σχεδόν ο χρόνος της κοινής συνέντευξης αναλώθηκε σ’ αυτό το θέμα.

Αλληλοαθωώθηκαν λοιπόν. Πόσοι όμως τους πίστεψαν; Στην Αμερική, τώρα αρχίζει το πανηγύρι της δυσπιστίας, όχι μόνον των μυστικών υπηρεσιών που ισχυρίζονται ότι έχουν ακλόνητα στοιχεία, αλλά και στο υψηλότατο πολιτικό επίπεδο -  Ρεπουμπλικάνοι (Ο Πρόεδρος της Βουλής μεταξύ τους), Δημοκρατικοί, μέσα ενημέρωσης και πολίτες. Για τη Ρωσία δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Δεν γνωρίζω αν και ποιος φταίει και δεν είναι αυτό το θέμα που μ’ απασχολεί. Με ενοχλεί όμως το ότι έγινε μια καλοστημένη παράσταση παραπλάνησης που αποσπά την προσοχή ημών των ιθαγενών και το σύστημα των υπερδυνάμεων συνεχίζει να λειτουργεί ανενόχλητο.
Για τα μεγάλα προβλήματα του πλανήτη έγινε συζήτηση; Δεν θα μάθουμε ποτέ. Εξάλλου, και αν έγινε θα αφορούσε τον διαμελισμό του κόσμου σε σφαίρες επιρροής χωρίς ευαισθησία για τις επιπτώσεις σ’ εμάς τους μικρούς – τα αιώνια θύματα των ανταγωνισμών των ανάλγητων μεγάλων δυνάμεων.

Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Όπως έλεγε και ο παππούς μου: Αλλοίμονο σ’ όποιον δεν έχει νύχια να ξυστεί!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου