Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Η θλιβερή εικόνα της Βουλής των Ελλήνων


Μονάχα τρεις βουλευτές ήσαν παρόντες στη συζήτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου για το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. (Τρεις στους 300 είναι συμμετοχή 1%).

Αυτό δεν συνέβη Δευτέρα ή Παρασκευή, όταν πηγαίνουν στις εκλογικές τους περιφέρειες, αλλά Πέμπτη.

Εξ ίσου τραγικό είναι το γεγονός ότι το θέμα δεν έγινε πρωτοσέλιδο σε καμιά εφημερίδα.. Δεν γνωρίζω αν αναφέρθηκε κάπου στα ψιλά γράμματα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εμείς οι πολίτες, γιατί ανεχόμαστε «αργόμισθους» εκπροσώπους που εκλέξαμε για να κουλαντρίζουν τις τύχες μας;; ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΜΕ;;;

Στο ίδιο θέμα: Έπεσαν όλοι  να κατασπαράξουν τον άπειρο βουλευτή Άρτας και Υφυπουργό Παιδείας Γιώργο Στύλιο
. Σαμαράς, Βενιζέλος, 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (κρίμα.. οι δικοί μου), τηλεοπτική σχολιαστές και άλλοι, έπεσαν με μανία επάνω του.

 Ο Στύλιος τον οποίο δεν γνωρίζω είναι ένας,
κατά τη γνώμη μου, αγνός και ειλικρινής άνθρωπος αλλά άπειρος περί τα κοινοβουλευτικά. Στερείται της ρητορικής δεινότητας της Κανέλλη, της Κωνσταντοπούλου  και των άλλων φωνασκούντων «αστέρων».

Αφού ωθήθηκε σε μια λεκτική υπερβολή από την έμπειρη  και αξεπέραστη στη χρήση του λόγου,  πάλαι ποτέ φίλη μου, και λαλίστατη Λιάνα Κανέλλη, υπέπεσε σε μια, ομολογουμένως, άστοχη διατύπωση (ο άνθρωπος άλλο ήθελε να πει και αλλιώς βγήκε όταν το είπε) για το οποίο όμως ζήτησε συγγνώμη δημοσίως.

Χλευάστηκε μάλιστα γιατί προσπάθησε να εισαγάγει φρούτο στη σίτιση των παιδιών αντί για τα ανθυγιεινά «εδέσματα» των βιομηχανιών. Ίσως κάποιος πρέπει να τους υπενθυμίσει ότι στην Αγγλία, η Κυβέρνηση υιοθέτησε, ως πολιτική της, την πρόταση του
Jamie Oliver για υγιεινή διατροφή, όταν εμείς πετάμε στις χωματερές τα φρούτα που παράγουμε.

Η περισπούδαστη Λιάνα μας διαφώτισε ακόμα, αποκαλύπτοντας ότι εμείς στα ορεινά της Άρτας, της Κρήτης και της άλλης Ελλάδας δεν ξέρουμε από πείνα  γιατί δεν πεινάσαμε μεγαλώνοντας ενώ, προφανώς, στο Ψυχικό και στην Πολιτεία ξέρουν.

Αν δεν αποκατασταθεί η κοινή λογική και αίσθημα ευθύνης σε κείνους που μας κυβερνούν, σε τί μπορούμε να ελπίζουμε;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου