Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ, Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ, Ο ΒΙΟΣ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ – ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.


Αγαπητοί φίλοι και Αγαπητές φίλες
Μόλις κυκλοφόρησε στο Netflix η σειρά οχτώ ντοκιμαντέρ με τίτλο “OUR PLANET” (Ο Πλανήτης μας).
Με το πρώτο κιόλας επεισόδιο σαγηνεύτηκα από την θαυμαστή ομορφιά και την αρμονία της φύσης που κληρονομήσαμε. Χλωρίδα (παρθένα δάση, πλούτος βλάστησης), πανίδα (πανέμορφα ζώα, πουλιά και ψάρια} από τα οποία και τρεφόμαστε, παγετώνες, θάλασσες και δροσερό νερό. Όσα δηλαδή μας έχουν απομείνει.
Συγκλονίστηκα  όμως από το  μέγεθος της καταστροφής που εμείς οι άνθρωποι έχουμε προκαλέσει τα τελευταία 40 χρόνια εξ αιτίας της κακής μας και ανεύθυνης διαχείρισης.
Δείτε σάς παρακαλώ τις βασικές πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο και κάποια από τα εισαγωγικά
trailers.
Είναι ένα σήμα κινδύνου, ένα επείγον καμπανάκι αφύπνισης πριν είναι πολύ αργά. Η Κλιματική Αλλαγή δεν είναι ένα εφεύρημα θεωρητικολογούντων επιστημόνων ούτε σύνθημα λαϊκιστών πολιτικάντηδων  για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Είναι υπαρκτός κίνδυνος προ των πυλών. Εξάλλου, έχουμε ήδη βιώσει πειστικά δείγματα της επερχόμενης πραγματικότητας στη χώρα μας.

Τώρα και 30 χρόνια, κάποιοι - λίγοι -  πολιτικοί και πολίτες μάς επισημαίνουν αυτό το πρόβλημα. Αντί να τους το αναγνωρίσουμε, τους λοιδορήσαμε. ΟΧΙ πια. Δεν έχουμε περιθώριο.
Το πρόβλημα δεν ανάγεται σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Ό,τι δεν κάνουμε στα προσεχή 20 χρόνια, μας οδηγεί σε μια μη αναστρέψιμη πορεία καταστροφής του πλανήτη μας, δηλαδή εντός του χρονικού ορίζοντα της δικής μας ζωής. Ας σκεφτούμε αν αυτόν τον πλανήτη θέλουμε  να αφήσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας;
Ας κάνουμε λοιπόν ό,τι μπορεί ο καθένας μας, αγνοώντας την παραπληροφόρηση του Τράμπ και των ομοίων του καθώς και των εχόντων επιχειρηματικά συμφέροντα (κακώς εννοούμενα βεβαίως).
Αν έχετε πρόσβαση στο Netflix, δείτε τη σειρά και δείξτε την στα παιδιά – προπαντός στα παιδιά. Αν όχι, δείτε το μαζί με κάποιους φίλους. Η αφήγηση έχει και ελληνικούς υποτίτλους.
Αν πειστείτε ότι αξίζει η προσπάθεια, προωθήστε αυτό το μήνυμα σε γνωστούς και φίλους και ζητήστε τους να κάνουν και εκείνοι το ίδιο. Είναι καλός ο σκοπός.
Δείτε επίσης: www.ourplanet.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου