Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Το Νέο MEGA Channel πολλά υποσχόμενο αλλά... κρατώ μικρό καλάθι


Το MEGA Channel μετά από 30 χρόνια

Πριν από 30 χρόνια γράφτηκε μια ιστορική στιγμή στην ελληνική τηλεόραση. Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 1989, στις 15.00 ακριβώς, το σήμα του Μεγάλου Καναλιού, MEGA CHANNEL εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.
Ήταν εκείνη η ημέρα που σημάδεψε την ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης όταν το Μεγάλο Κανάλι ή αλλιώς Mega Channel άνοιγε την πόρτα της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Από εκείνη τη μέρα μέχρι και σήμερα, πέρασαν 30 ολόκληρα χρόνια όμως τόσο το σήμα όσο και το χαρακτηριστικό μουσικό χαλί έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη των τηλεθεατών.

«Δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε την ΕΡΤ αλλά να τη συμπληρώσουμε» δήλωνε τότε ο γενικός διευθυντής του νεοσύστατου σταθμού Νίκος Σκουλάς δίνοντας και την υπόσχεση ότι «θα προσφέρει ποιότητα στην ψυχαγωγία και αντικειμενικότητα στην ενημέρωση».

Όπως και όλο το πρόγραμμα του καναλιού, οι μοναδικές σειρές του, η αντικειμενικότητα, η αμεσότητα της είδησης, οι αναλύσεις, η αποτύπωση της καθημερινότητας, η κουλτούρα και ο πολιτισμός ήταν υψηλού επιπέδου.

Παρά το υψηλό όμως επίπεδο του προγράμματος κατά την πρώτη περίοδο και τη λαμπρή επιτυχία του καναλιού σε τηλεθέαση και οικονομικά αποτελέσματα, σταδιακά, έπεσε θύμα των ευτελών μικροκομματικών και επιχειρηματικών συμφερόντων των μιντιακών συγκροτημάτων.

Τελικά, έπαψε να εκπέμπει τον Οκτώβρη του 2018, με αποτέλεσμα να βρεθούν στον δρόμο οι εργαζόμενοι μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία.

Τώρα ένας, όχι άγνωστος μεγάλος επιχειρηματικός μιντιακός όμιλος ετοιμάζεται να το ανοίξει πάλι, εξαγγέλλοντας μάλιστα μεγάλες προσδοκίες.

Θα κατορθώσει άραγε να αρθεί στο ύψος της ιστορίας του Μεγάλου Καναλιού;

Το εύχομαι διακαώς αλλά δεν το ελπίζω. Οψόμεθα!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου