Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

3η Σεπτέμβρη- Η μαρτυρία ενός πρωταγωνιστή

Το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΚ και πρώην υπουργός, Νίκος Σκουλάς με αφορμή ανάρτηση μας, έγραψε τα παρακάτω που αποτελούν πολύτιμη μαρτυρία σχετικά με την σύνταξη της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη:


ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΟ BLOGSPOT TOY ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ σε ό,τι αφορά στη σύνταξη της ιστορικής διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη. Φαίνεται, οι γνωστοί κάποιοι, κατάφεραν να περιλάβουν εαυτούς σε δράσεις στις οποίες δεν συμμετείχαν. Έτσι δυστυχώς γράφεται η ιστορία.!!!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ, ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου μου παρέδωσε στον Καναδά (αφού εκεί βρισκόμουν) το Καταστατικό του ΠΑΚ με τη ρητή εντολή να διατυπωθεί το κείμενο σε πολιτικό φορέα επιφάνειας που θα ήταν πιστό στις αρχές για τις οποίες βασανίστηκαν, εξορίστηκαν και σκοτώθηκαν πατριώτες αγωνιστές.

Η Ομάδα συναντήθηκε στο Μόναχο επί μία εβδομάδα και συνέχισε επί είκοσι ημέρες στο ξενοδοχείο Καστρί, πλαισιωμένη από τα μέλη της νεολαίας του ΠΑΚ Εσωτερικού. Κανένα από τα ονόματα που, πράγματι, συμμετείχαν, δεν υπάρχει στην ανάρτηση και κανένα από τα ονόματα που αναφέρονται στο κείμενο δεν συμμετείχε σ' αυτές. Σίγουρα όχι ο Τσοχατζόπουλος ή ο Κουτσόγιωργας. Πολλοί από τους άλλους (κεντρογενείς κυρίως) αντέδρασαν λυσσαλέα, χαρακτηρίζοντας το κείμενο τριτοκοσμικό και πιέζοντας για "νέρωμα", προφανώς, για να μη στερηθούν την ευκαιρία να γίνουν βουλευτές στις επερχόμενες εκλογές.

Παρά τις πιέσεις, το κείμενο παραδόθηκε ατόφιο στις 2 Σεπτέμβρη, στο οποίο ο ίδιος ο Ανδρέας, με τη συνδρομή του Σημίτη, πρόσθεσε το Προοίμιο. Στις απειλές διάσπασης από τους μετέπειτα πολύ επώνυμους, ο Ανδρέας απάντησε, με τη γενναιότατα που πάντα τον χαρακτήριζε: "Προχωρώ μόνος μου και όποιος θέλει ας ακολουθήσει". Εκόντες - άκοντες συμμορφώθηκαν.

Ό,τι δημοσιεύθηκε, εν πολλοίς, αποτελεί ασέβεια για τους ανθρώπους που, από σεμνότητα και σεβασμό στη μνήμη αυτών που έφυγαν, δεν μπήκαν στο παιχνίδι της αυτοπροβολής.

Έτσι, για την ιστορία

Νίκος Σκουλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου