Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Και όμως «καθεύδομεν ύπνον μακάριον» χωρίς να αντιδρούμε.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

 Η είδηση:
«ΑΦΙΛΟΞΕΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Στην 61η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας υποχώρησε φέτος η Ελλάδα, από την 58η πέρυσι.
Σύμφωνα με την έκθεση «
Doing Business 2017» της Παγκόσμιας Τράπεζας, η υποχώρηση της Ελλάδας δεύτερη συνεχή χρονιά στη σχετική κατάταξη οφείλεται μεταξύ άλλων στην υψηλή φορολογία».

Φαίνεται να μην το ξέρουν μόνο οι φωστήρες που μας κυβερνούν, ή αν το ξέρουν δεν τους καίγεται καρφί. Πώς είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν εκείνοι που εμείς, δυστυχώς, εκλέξαμε και ανεχόμαστε, αυτό που διδάσκεται στο Λύκειο στο εισαγωγικό μάθημα της Οικονομίας;;

Όταν οι φορολογία ξεπερνά κάθε όριο αντοχής και φοροδοτικής δυνατότητας της επιχείρησης και των πολιτών και η επιχείρηση, ιδιαίτερα η μικρομεσαία, αντιμετωπίζεται ως εχθρός το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο: Λιγότερα δημόσια έσοδα, μειούμενο ΑΕΠ, ανεργία, μετανάστευση των ικανών, συρρικνούμενοι μισθοί και συντάξεις, φτώχεια και δυστυχία για τους πολλούς και ευμάρεια για τους ευνοούμενους των οργανωμένων συμφερόντων. Και βεβαίως, ούτε λόγος να γίνεται για επενδύσεις και ανάπτυξη που καθημερινά εξαγγέλλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου