Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η ανάθεση, δια της ψήφου μας, της πολιτικής εξουσίας (κυβερνητικής και εσωκομματικής), στους απογόνους μεγάλων πολιτικών ηγετών δεν πρέπει να θεωρείται κληρονομικό τους δικαίωμα. Δεν εννοώ να τους τιμωρούμε αλλά ούτε και να τους χαριζόμαστε. Πρέπει να τους περνούμε από διπλή και τριπλή βάσανο αυστηρής κριτικής αξιολόγησης. Η ιστορική πολιτική μας πορεία βρίθει από τέτοια ολέθρια λάθη τα οποία μας κόστισαν.

Η ΔΙΑΔΟΧΗ ΛΟΓΩ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ…

Ως ένα επιχείρημα, ανακαλώ την ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου: «Το ΠΑΣΟΚ  δεν χαρίζεται, δεν κληρονομείται. Ούτε τεμαχίζεται σε τιμάρια», πράγμα που θα έπρεπε να ισχύει για όλες τις πολιτικές παρατάξεις αλλά ιδιαίτερα για τους δικούς του απογόνους. Κάποιοι μάλιστα θα πρέπει να ντρέπονται για την έλλειψη σεβασμού στα βαριά ονόμαρα που κουβαλάνε…

Σκοπός μου δεν είναι να κουνήσω το δάχτυλο ή άλλως πως να ψέξω συγκεκριμένους απογόνους που συμπεριφέρονται ως de facto κληρονόμοι, δυστυχώς μάλιστα, με την ενεργό υποστήριξη «οικογενειακών» οπαδών χωρίς κριτήρια πολιτικού λόγου και πράξης
Τους αυτοθεωρούμενους ως κληρονόμους, δεν τους κατονομάζω αφού τους ξέρουμε όλοι (και αυτό θα μπορούσε να ενέχει και κάποια δόση «επισφαλούς υποκειμενικότητας» εκ μέρους μου.

Πιστεύω ότι έχουμε χρέος να εντοπίσουμε εκείνους που, αγνοώντας αρχές, αξίες και πολιτικούς στόχους τους οποίους δηλώνουν ότι υπηρετούν, προβαίνουν σε  ενέργειες  προσωπικής προβολής, αντίθετες με τις θέσεις της παράταξης στην οποία δηλώνουν ότι ανήκουν,  υπονομεύοτας έτσι την αξιοπιστία τηςΚαι βεβαίως, οφείλουμε να παίρνουμε θέση απέναντί τους.

Το γεγονός ότι ο πατέρας μας ή ο παππούς μας  (δυστυχώς καμμιά αναφορά δεν γίνεται ακόμα στη μάνα) ήταν, δια βίου οπαδός της Α ή Β παράταξης ή του Α ή Β πολιτικού, δεν είναι λόγος, από μόνος του, να συνεχίσουμε άκριτα και εμείς. Ο «οπαδισμός» είναι μια από τις χειρότερεσ αλλά δυστυχώς καθιερωμένες συνήθειές μας την οποία έχουμε πληρώσει ακριβά.

Τους πολιτικούς ας τους κρίνουμε με βάση το πώς πλιτεύονται με λόγο και με πράξη αλλά και κάνοντας προτάσεις.
Αλλιώς φταίμε εμείς.

Προτείνω επίσης να λειτουργήσουμε ως ενήμεροι, ενεργοί πολίτες με αίσθημα προσωπικής αλλά και συλλογικής ευθύνης για το μέλλον της χώρας μας, της κοινωνίας και των παιδιών μας. 

ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ… ΑΠΟΥΣΕΣ.!!

Όσοι με ξέρουν, θα σας βεβαιώσουν ότι δεν έχω ίχνος ρατσισμού ή προκατάληψης. Αντίθετα… Σ’ όλη μου τη ζωή, αγωνίστηκα για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ νόμιμα και, σίγουρα, αυτό περιλαμβάνει και ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ, και δεν δέχομαι να καταπατούνται αυτά που έχω, ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ επιτρέποντάς τους να ασχημονούν και να εγκληματούν εις βάρος μας, λειτουργώντας αυθαίρετα, ως «κράτος εν κράτει». Παρά ταύτα, οι κυβερνήσεις, στο όνομα της «ένταξης» αγνοούν το πρόβλημα γιατί ίσως το βρίσκουν ΑΒΟΛΟ.

Αυτό πάντως, δεν σημαίνει και ότι το όποιο όργανο της τάξεως μπορεί αυτομάτως να αυτοαναγορευτει σε ΔΙΚΑΣΤΗ και ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ, εάν βέβαια αποδειχθεί. Ίδωμεν…

Σε μια ευνομούμενη κοινωνία, οι πολίτες απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους αλλά υποχρεούνται να σέβονται τα δικαιώματα των άλλων και η εκάστοτε Κυβέρνηση να επιβάλλει την τήρηση των νόμων χωρίς εξαιρέσεις. Παρά ταύτα όλες οι κυβερνήσεις, στο όνομα της «ένταξης» αγνοούν το πρόβλημα το οποίο, προφανώς, βρίσκουν άβολο…

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ  ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ προς όλες τις κατευθύνσεις.

Παρακαλώ, όχι φανατισμούς. αφορισμούς, ύβρεις ή ανεύθυνα ξεκατινιάσματα. Καλύτερα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

Επ’ αυτού, δανείζομαι το κείμενο του πολύ καλού φίλου και άξιου υπηρέτη της Θέμιδος ΠΑΝΟΥ ΜΠΙΤΣΑΞΗ που παρουσιάζει το θέμα ουσιαστικά και με αρκετό χιούμορ από το οποίο έχουμε τόση  ανάγκη.

«Φταίνε οι κάτοικοι..να επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα

•Για τα όσα συνέβησαν χτες,τις φωτιές,τα σκάγια,τις καταστροφές,τους τραυματισμούς αστυνομικών φταίνε οι κάτοικοι.Ποιος τους είπε να μένουν στα σπίτια τους.Είναι δυνατόν τέτοιες μέρες να μένουν στο κέντρο  η κοντά σε οικισμους Ρομά; Έπρεπε να έχουν πάει σε περιφερειακά ξενοδοχεία και να ζητήσουν από την ανάλγητη κυβέρνηση ένα έκτακτο επίδομα.Το μπαχαλοεπίδομα.

Αφού είναι γνωστό και το γνωρίζουν ότι στις 17/11 και στις 6/12 υπάρχει κατοχυρωμένο,φυσικό,δημοκρατικό δικαίωμα να γίνεται η πόλη ρημαδιό χωρίς να παρενοχλείται όποιος μετέχει.

Επομένως οι κάτοικοι ειναι θεσμικά υποχρεωμένοι να αναπνέουν δηλητηριώδεις καπνούς από τους κάδους.Ας προσεχαν.Είναι δικό τους πρόβλημα αν καεί το αυτοκινητο τους η αν σπασουν το μαγαζί τους Ας πρόσεχαν.Αν έχουν σπίτι τους ασθενή,έγκυο,ηλικιωμένο και δεν μπορούν να βγουν έξω πρεπει αυτοί να διωχθουν για ανθρωποκτονία.Αν καούν,αν φάνε μολότοφ,ειναι παράπλευρη απώλεια της δημοκρατίας.Αν σκοτωθεί αστυνομικός από σκάγια η σφαίρες Ρομά ειναι αδιάφορο.Γι αυτό πληρώνονται οι αστυνομικοί για να τρώνε σκάγια.Ποιος τους είπε ότι απέναντι στα δικαιώματα αυτά να επιμένουν να είναι στα σπίτια τους.Είναι θρασείς.

•Αν επομένως κάποιος πρέπει να συλληφθεί είναι ο κάτοικος και να αντιμετωπισει τις ευθύνες του γιατί κινητοποιεί αδικαιολόγητα τις αρχές να τον σώσουν.Οι αντιεξουσιαστες και οι Ρομά δικαιολογούνται.Αφού υπάρχει Πάτσης,αφού γίνονται πλειστηριασμοί,αφού οι τράπεζες ανεβάζουν τα επιτόκια ,αφού ένας αστυνομικος πυροβόλησε εκτός των ανύπαρκτων κανόνων κάψτε τα όλα,καταστρέψτε,πυροβολείστε την καθεστωτική αστυνομία.Για όλα αυτά φταίνε οι κάτοικοι.10 αστυνομικοί στο νοσοκομείο.Απόλυτα δίκαιο.Αντίποινα για τον επίορκο συνάδελφο τους»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου